Sign up here and you can log into the forum!

Youtube3

UMSP Plugin Depot, the place for sharing plugins & info about them. No requests, just plugins/code.

Re: Youtube3   

Postby serpens » Sun Oct 30, 2016 11:07 am

I've been trying out the youtube3 plug-in. My first problem is that the UMSP server does not show up unless I click the "Send SSDP broadcast" explicitly. I'm trying to figure out why this is.

I'm running:

1.05.04_B.WDLXTV_PLUS-0.5.2.2
UMSP v0.2


I notice that http://wiki.wdlxtv.com/index.php?title=UMSP&oldid=1150 says that UMSP is started by S68umsp, but I see S64umsp.

Also screenshots seem to show UMSP available in the list of Built-In Daemons, but I don't see UMSP list there. I do see a UMSP icon in the main dialog box.

I'd appreciate receiving advice to trouble shoot this.

When I get UMSP to activate, I can use the youtube3 plugin, but I have noticed:

  • The video stops running after about 20 minutes or so.
  • UMSP seems not to be active, and I have to manually use the "Send SSDP broadcast" to reactivate it.
  • On reactivation, I can search for the video, and resume it

Again, troubleshooting advice would be appreciated.
serpens
n00b
 
Posts: 6
Joined: Mon Oct 26, 2015 5:59 am

Re: Youtube3   

Postby mad_ady » Sun Oct 30, 2016 11:28 pm

Hmm, it sounds like UMSP didn't start for you. Can you check your config and see if UMSP=ON?
Code: Select all
grep UMSP /conf/config

If it's not ON, you should turn it on and reboot. The SSDP broadcast is sent automatically by a background process and keeps the service alive.
User avatar
mad_ady
Developer
 
Posts: 4525
Joined: Fri Nov 05, 2010 9:08 am
Location: Bucharest, Romania

Re: Youtube3   

Postby nixxo » Thu Nov 17, 2016 1:17 pm

hey mad_ady, remember me? :D

the last mod lasted almost an entire year from revision 1395 (331 days ago) that fixed the signature and this evening youtube stopped working for me, youtube updated the player script and the regex to extract the signature doesn't work anymore.

Here the new one that replaces the old one at line 430 in the youtube3-proxy.php file.

New code:
Code: Select all
preg_match("/($pat)\.sig\|\|($pat)\(/", $ytJs, $fun);


that replaces the old:
Code: Select all
preg_match("/$pat = ( $pat ) \.sig \|\| ( $pat ) \( \\1 \.s \)/sx", $ytJs, $fun);
nixxo
WDTVer
 
Posts: 25
Joined: Sat Oct 17, 2015 12:11 am

Re: Youtube3   

Postby mad_ady » Thu Nov 17, 2016 11:05 pm

Yeah, I do.

It's nice that a developer is using this plugin and thus keeping it alive :) I've moved on :)

I commited your patch:
Code: Select all
adrianp@frost:~/development/umsp/plugins/youtube3$ svn commit -m "nixxo: Fixed youtube signature patch for vevo content"
Sending        info.php
Sending        youtube3-proxy.php
Transmitting file data ..done
Committing transaction...
Committed revision 1431.
User avatar
mad_ady
Developer
 
Posts: 4525
Joined: Fri Nov 05, 2010 9:08 am
Location: Bucharest, Romania

Re: Youtube3   

Postby nixxo » Tue Jan 31, 2017 5:46 am

hey mad_ady, me again.

youtube sligtly changed things again.

here is the patch (or diff) with the changes.
https://github.com/nixxo/umsp-plugins/c ... 3238.patch
https://github.com/nixxo/umsp-plugins/c ... b3238.diff

They changed the url of the js file inside the html page. Before it was the full url, now only the relative path so I needed to add "https://www.youtube.com" ahead of it.
Also a little tweak to the signature regex.

Hope you can update it. Cheers.
nixxo
WDTVer
 
Posts: 25
Joined: Sat Oct 17, 2015 12:11 am

Re: Youtube3   

Postby mad_ady » Tue Jan 31, 2017 6:21 am

Thanks for the patch. I updated it.
User avatar
mad_ady
Developer
 
Posts: 4525
Joined: Fri Nov 05, 2010 9:08 am
Location: Bucharest, Romania

Re: Youtube3   

Postby dentex » Wed Feb 01, 2017 7:49 am

Thank you very much guys!!!

This really helped also with my android app. :mrgreen:

Bye!
User avatar
dentex
Supporter
 
Posts: 179
Joined: Fri Apr 15, 2011 4:57 am
Location: Italy

Re: Youtube3   

Postby ramdileo » Sun Mar 12, 2017 3:37 am

Hello ... and first of all ...
hugeeeee!!! THANKS for this job ...
it is infinitely more... than what we get from the people we paid / bought these things from...

I understand that this does not work on my WDTV running firmware version: 0.5.1.1...
And that's why I get "this folder is empty" when I enter on MediaServer > UMSP > Youtube3...

also understand that is because the "PHP with CURL support"...
so.. it is theare any way of enable or update that support??
update PHP maybe??

Apparently 0.5.1.1 is the last version of WDLXTV for my device :(
ramdileo
n00b
 
Posts: 9
Joined: Fri Dec 06, 2013 8:32 pm

Re: Youtube3   

Postby mad_ady » Sun Mar 12, 2017 11:46 pm

Which device do you have? For Live/Plus the latest firmware is 0.5.2.2. Check out the New releases Forum section: viewforum.php?f=10
User avatar
mad_ady
Developer
 
Posts: 4525
Joined: Fri Nov 05, 2010 9:08 am
Location: Bucharest, Romania

Previous

Return to UMSP Plugins

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests