Sign up here and you can log into the forum!

PLoop 0.1

Here is the place to inquire about app.bins--Only currently available apps for sigma 8655 based wdtv's belong in this forum. requests go in 'Application Questions'

PLoop 0.1   

Postby jaromil » Fri Apr 29, 2011 7:44 am

Simple tool for play and loop videos automatically

PLoop is an app.bin for the WDLXTV homebrew firmware that, once put
into an usb storage connected to the WDTV device, automatically starts
the playback of the first file in the 'video' directory of that
device.

The playback will loop indefinitely for that file and there won't ever
be any graphical interface shown: the device becomes an on/off
solution ideal for exhibition spaces and musea deploying such
technology to show videos.

Usage

As simple as it sounds: copy a video file into the video/ directory of
a usb stick, copy ploop.app.bin in its root, stick it into the WDTV
and switch it on.

The video will start playing and will loop again when its over. Screen
will always be black in the meanwhile.

Loop is not seamless, but close to, with approximately 1 second black
between each play.

This app.bin solves the problem many people had with WDTV, that the
autoplay function doesn't works.

Compatibility

PLoop only works on a specific hardware configuration: WD HD Live
players running B-Rad's WDLXTV firmware, something artists themselves
can afford for approx 100EUR on the consumer market.

Download

Download the app.bin from http://ftp.dyne.org/ploop


Support and warranty

We release Ploop as free and open source (Affero GNU GPL v3) in the
hope it will be useful, but WITHOUT ANY WARRANTY. If you use it
publicly you should mention the use of this software in the
documentation of your exhibition or installation.

In case you need assistance to setup your own HD sync-starter, you can
contact us and ask a quote, see details on http://nimk.nl/syncstarter
Jaromil, developer @ Dyne.org
GPG: B2D9 9376 BFB2 60B7 601F 5B62 F6D3 FBD9 C2B6 8E39
User avatar
jaromil
Developer
 
Posts: 65
Joined: Tue Aug 24, 2010 5:03 am
Location: Am★dam

Re: PLoop 0.1   

Postby tom » Sat Sep 24, 2011 9:26 am

should it be working on the newest firmware: 1.05.04_V_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.5.1.1. ?
i followed your guide but my box doesn't want to play my videofile. the screen stys blue.


thx in advance
tom
tom
Donor
 
Posts: 4
Joined: Mon Sep 19, 2011 12:11 pm

Re: PLoop 0.1   

Postby jaromil » Tue Sep 27, 2011 4:14 am

hi Tom,

unfortunately I don't have many devices to try and develop, so my possibilities to insure compatibility across different versions and models is limited.

Ploop, as well as other software I'm writing like HDSync, are exclusively tested on WDTV HD Live boxes (NOT PLUS) using stable B-Rad's firmware.

At the moment of writing the firmware tested is the one based on stock WDTV 1.02.21 and versioned as WDLXTV-Live-0.4.7.3 (however, also the Ext flavour should work)

happy hacking 8-)
Jaromil, developer @ Dyne.org
GPG: B2D9 9376 BFB2 60B7 601F 5B62 F6D3 FBD9 C2B6 8E39
User avatar
jaromil
Developer
 
Posts: 65
Joined: Tue Aug 24, 2010 5:03 am
Location: Am★dam

Re: PLoop 0.1   

Postby tasman » Fri Mar 29, 2013 12:52 pm

Hello, I'm using the WDLXTV v1.01.77 firmware on my WDTV HD device.
when I use ploop.app.bin on a usb with an mp4 video, it works fine for autoplay
BUT, the loop isn't clean. I'm still seeing annoying information being displayed at the start of every loop.
specifically: "1/1: English AAC"

how can I get rid of that dumb message info?
thanks so much for you help.
tasman
n00b
 
Posts: 1
Joined: Fri Mar 29, 2013 12:47 pm

Re: PLoop 0.1   

Postby KAD » Sat Mar 30, 2013 3:50 pm

best way to do this without a creating your own firmware or osd.bin is to
add a start up script to mount -o bind a replacement xml
If you like my work please consider a Donation. Donate
Please read the appropriate documentation before posting questions! READ ME FAQ WIKI
PM's are for private matters. Post support questions to the appropriate forum, or they will be ignored.
User avatar
KAD
Global Moderator
 
Posts: 5103
Joined: Mon Apr 12, 2010 4:59 pm
Location: Seattle, WA USA

Re: PLoop 0.1   

Postby femke » Sun Apr 28, 2013 7:10 am

I have several WD hd mediaplayers,
"WD TV™ HD Media Player"
that I bought at different times mostly second hand from marktplaats. So they come frome different years.
They work fine.

Only to make the player to infenitely loop,
I have to select the vob-file, and than in the options menu select the loop-optionbutton, and than select the specific loopfunction.
This is a lot of hassle, since I project the video-image with a video-projector on dimensional screens, so the projectedthe wd-menu therefore is distorted and not well readable is not

When I copy the ploop.app.bin file and the intended vobfile on an usb stick,
just both in the root, not in a folder
And connect it to the media-player, the media-player just stil works the same. It does not play and loop after PowerOnn

What do I do wrong?
What should I do to make it autoplay&loop?

Thanks!
Femke Schaap
femke
n00b
 
Posts: 1
Joined: Sun Apr 28, 2013 7:06 am

Re: PLoop 0.1   

Postby Alicia » Sun Apr 28, 2013 3:24 pm

Welcome to the forum Femke.

Regarding your question : please make sure that you have a WDTV that's suitable for this app.bin.
I have several WD hd mediaplayers, "WD TV™ HD Media Player"

doesn't tell us much unfortunately.

As you are posting in the "WDLXTV-G2 & WDLXTV-Live/Plus app.bins"section of the forum, I assume one of these, but I am not sure.
Can you please supply serialnumber, so it's 100% clear what you have of the version number of the firmware on the box ?

And..... you have it flashed with WDLXTV I may hope ? With standard WD firmware, it will never work...
1.03.01-WDLXTV 0.5.8.1 + Cylent ShowcaseV2 Mod + pure-ftpd + nfs
User avatar
Alicia
DLX'er
 
Posts: 186
Joined: Sun Apr 25, 2010 12:08 pm
Location: the Netherlands

Re: PLoop 0.1   

Postby Danny_Tenaglia » Sun May 26, 2013 12:23 pm

No, not "As simple as it sounds": ploop just does not work
My set: WD Live Plus with b-rad firmmware 1.05.04_B_WDLXTV.COM_WDLXTV_PLUS-0.5.1.1

- Ploop in usb root
- clip video in /video directory

When I insert usb stick in lateral slot and I switch on, the b-rad logo appears for 3 sec, then black screen (WDLive has both led on). I ve tried also with clip video on root of usb: no way
Danny_Tenaglia
n00b
 
Posts: 13
Joined: Wed Nov 21, 2012 2:57 pm
Location: Dominican Republic

Re: PLoop 0.1   

Postby jaromil » Mon Jul 15, 2013 2:16 pm

Once again, please pay attention to these details:

  • PLOOP works on WDTV HD LIVE models, nothing else has been tested and will likely not work (NO PLUS)
  • PLOOP works on WDTV 1.02.21 based WDLXTV firmware releases, nothing else has been tested and will likely not work.
Hope it helps clearing out problems for some people out there. Ciao
Jaromil, developer @ Dyne.org
GPG: B2D9 9376 BFB2 60B7 601F 5B62 F6D3 FBD9 C2B6 8E39
User avatar
jaromil
Developer
 
Posts: 65
Joined: Tue Aug 24, 2010 5:03 am
Location: Am★dam


Return to WDLXTV-G2 & WDLXTV-Live/Plus app.bins

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests