Sign up here and you can log into the forum!

Network mount won't appear Synology DS414j

The place for n00b questions, anything goes...no n00b too n00bish.

Network mount won't appear Synology DS414j   

Postby sollmaned » Tue Jul 29, 2014 6:17 am

Hello,
i've got a Synology Diskstation DS414j and want to mount my shared folders as local drive to my WD TV Live using Windows File Sharing.
"Aphrodite" is the name of my NAS and the shares i wanna display are "Filme" and "Serien".
In the Webend Configuration under File Sharing: Network mounts i tried already:

xmount "//192.168.0.25/Aphrodite" "Filme" cifs "user=admin,pass=XXXXXXXXX"
xmount "//192.168.0.25/ShareName" "ShareName" cifs "user=admin,pass=XXXXXXXXX"
xmount "//192.168.0.25/Serien" "Aphrodite" cifs
xmount "//192.168.0.25/Filme" "Aphrodite" cifs
xmount "//192.168.0.25/Aphrodite" "Filme" cifs
xmount "//192.168.0.25/Aphrodite" "Serien" cifs
xmount "//192.168.0.25/Serien" "Aphrodite" cifs "user=admin,pass=XXXXXXXXX"
xmount "//192.168.0.25/Filme" "Aphrodite" cifs "user=admin,pass=XXXXXXXXX"
xmount "//192.168.0.25/Aphrodite" "Filme" cifs "user=admin,pass=XXXXXXXXX"
xmount "//192.168.0.25/Aphrodite" "Serien" cifs "user=admin,pass=XXXXXXXXX"
xmount "//192.168.0.25/public" "Filme" cifs
xmount "//192.168.0.25/public" "Filme" cifs "user=admin,pass=XXXXXXXXX"
xmount "//192.168.0.25/public" "Serien" cifs
xmount "//192.168.0.25/public" "Serien" cifs "user=admin,pass=XXXXXXXXX"
xmount "//192.168.0.25/Filme" "public" cifs
xmount "//192.168.0.25/Filme" "public" cifs "user=admin,pass=XXXXXXXXX"
xmount "//192.168.0.25/Serien" "public" cifs
xmount "//192.168.0.25/Serien" "public" cifs "user=admin,pass=XXXXXXXXX"


NET_MOUNTS_DELAY is set so 60 seconds, so i don't think thats the problem.

"XXXXXXXXX" of course is not my actual password. I used my actual one.


No Local Drives are shown !



What am i doing wrong ?


greetings
sollmaned
sollmaned
n00b
 
Posts: 2
Joined: Tue Jul 29, 2014 6:04 am

Re: Network mount won't appear Synology DS414j   

Postby sollmaned » Tue Jul 29, 2014 6:30 am

PROBLEM SOLVED !

There has to be a USB Stick plugged in to the WD TV !!! to get this Network local mount work.

Don't understand why but for all the others with the same issue. Plug in a random USB Stick and it will work.
sollmaned
n00b
 
Posts: 2
Joined: Tue Jul 29, 2014 6:04 am

Re: Network mount won't appear Synology DS414j   

Postby RevDrew » Tue Jul 29, 2014 9:59 am

that is well documented and discussed many times. please do some reading on the wiki to save yourself a lot of grief and frustration.

http://wiki.wdlxtv.com/Net.mounts
namaste
RevDrew™

WDTV with: 1.03.01_B-RAD.CC_WDLXTV-0.5.8.1 *wireless* DWA-140
WDTV Live: new, still in the box & unopened
2 X WDTV Live Plus with: 1.05.04_B_WDLXTV.COM_WDLXTV_PLUS-0.5.1.1: 1 wired, 1 *wireless* DWA-140

http://www.supernews.com/super-special/?i=ZxJfObJynPQ=
User avatar
RevDrew
Donor
 
Posts: 221
Joined: Mon Apr 12, 2010 5:12 pm
Location: Canada eh?


Return to n00b central

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests